Terug

FFP2 mondmaskers

Filters

Een FFP mondmasker is een medisch mondneusmasker, net zoals de IIR mondkapjes, waarbij FFP staat voor ‘Filtering Facepiece Particles’. Hierbij wordt bescherming geboden voor de neus en mond. Het type mondmasker is door de Europese Unie gecertificeerd als ademhalingsbeschermingsmasker dat beschermt tegen verschillende virussen in de lucht. De EN 149-norm verdeelt dit type mondmaskers in 3 klassen van filterefficientie: FFP1, FFP2 en FFP3. Hierbij wordt gekeken naar de filterende eigenschappen (percentage aerosol filtratie) en de mate van lekkage langs de randen (percentage inwaartse lekkage).

FFP2 masker

Een FFP2 masker stopt effectief poedervormige chemicaliën én biedt bescherming tegen griepvirussen of corona virussen. Deze mondmaskers worden dan ook veel gebruikt in de farmaceutische industrie, maar ook bijvoorbeeld in de bouw en glasindustrie. Fabrikanten gebruiken witte of blauwe elastieken om dit type aan te duiden. De filter en lekkage eigenschappen zijn als volgt:

  • aerosol filtratie: min. 94%
  • inwaartse lekkage: max. 8%
     

FFP2 of KN95 mondmasker

Bepaalde normen voor mondneusmaskers van buiten de EU zijn gelijkwaardig aan de Europese norm EN-149:2001+A1:2009 en NEN-EN 14683:2019 voor mondneusmaskers. Dit geldt ook voor de KN95 mondneusmaskers. KN95 en KP95 zijn namelijk de Chinese varianten van de FFP2 mondmaskers die wij in Nederland kennen.

FFP2 mondkapjes kopen bij DispoDeals

Diverse soorten FFP2 of KN95 mondkapjes worden door DispoDeals aangeboden, waaronder verschillende kleurvarianten en verpakkingshoeveelheden. Help je hulp nodig bij je keuze? Neem dan contact op met DispoDeals. Ben je er al uit? Bestel dan bij DispoDeals voor de scherpste prijs online! Alle FFP2 en KN95 mondkapjes worden uit voorraad geleverd en zijn de volgende werkdag bij je thuis of op het werk.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Dispodeals 10 / 10 - 5 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »