Terug

Medische mondmaskers

Filters

Natuurlijk wordt er niet voor niets onderscheid gemaakt tussen medische mondkapjes en niet-medische mondkapjes. Medische mondkapjes zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de zorg en worden gedragen door bijvoorbeeld artsen, verpleegkundigen en chirurgen. De medische mondkapjes voldoen aan Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Voorbeelden zijn de IIR / 2R en FFP2 maskers.

IIR mondkapjes

Medische mondkapjes worden onder andere gebruikt door chirurgen. Door deze specifieke doelgroep worden de IIR mondneusmaskers gedragen, ook wel chirurgische mondkapjes genoemd. Deze bedekken zowel de mond en neus met een textiel dat functioneert als luchtfilter. Deze medische mondkapjes beschermen de patiënt tegen kleine deeltjes die vrijkomen bij uitademing van de zorgverlener. Andersom wordt de zorgverlener weer beschermt tegen vloeistof spatten.

FFP2 mondmaskers

De FFP mondmaskers zijn wegwerp mondkapjes en zijn door de Europese Unie gecertificeerd als ademhalingsbeschermingsmasker dat beschermt tegen verschillende virussen in de lucht. De EN 149-norm verdeelt dit type mondmaskers in 3 klassen op basis van filterefficientie: FFP1, FFP2 en FFP3. De filterefficientie wordt bepaald door de sterkte van de filtering en de lekkage langs de randen. FFP1 heeft hierbij de laagste filtering en FFP3 de hoogste. Met name FFP2 mondmaskers worden veel gebruikt als medisch mondkapje in de farmaceutische industrie en de zorg.

Medische mondkapjes kopen bij DispoDeals

Diverse soorten medische mondkapjes worden door DispoDeals aangeboden, waaronder IIR en FFP2 mondkapjes. Help je hulp nodig bij je keuze. Neem dan contact op met DispoDeals. Ben je er al uit? Bestel dan bij DispoDeals voor de scherpste prijs online! Alle medische mondkapjes worden uit voorraad geleverd en zijn de volgende werkdag bij je thuis of op het werk.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Dispodeals 10 / 10 - 5 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »